Adriaan Bontebal – De Ark

De Ark
ADRIAAN BONTEBAL
De Ark. Verhalen

Nederland
Paperback 130 blz.
mei 1990
ISBN 978-90-6265-327-8

Adriaan Bontebal is met zijn Haagse Schilderswijkaccent, zijn beenprothese en zijn lijfwacht een opvallende verschijning op de literaire podia. Zijn veelal autobiografische teksten zijn van een hoog komisch gehalte. Ook in deze nieuwe verhalenbundel De Ark wordt de lezer getrakteerd op een zondvloed aan lotgevallen, waarbij de auteur zichzelf geregeld de hoofdrol van ongeluksvogel toebedeelt. Met luchtige zelfspot verhaalt ‘het stadse pennelikkertje’ Bontebal onder meer van zijn teleurstellende ontmoetingen met vrouwen, die altijd in zijn nadeel uitvallende krachtmetingen met de lokale penoze en het mislukte kerstmaal bestaande uit het konijn genaamd Henk Molenberg. De Ark wordt afgesloten met de fraai-absurdistische novelle Hannah.

De Ark is de tweede bundeling verhalen van Adriaan Bontebal. Over zijn debuut Een goot met uitzicht schreef men
‘Echt waar een aanwinst voor de Nederlandse literatuur.’ (Herman Brussselmans in De geschiedenis van de wereldliteratuur).

‘Adriaan Bontebal kan o treurig schrijven en zo gedeprimeerd voorlezen dat zijn gehoor het doorgaans niet meer houdt van de pret.’ (Het Binnenhof)

Delen op uw favoriete social network!