Adriaan Bontebal – Een goot met uitzicht

Een goot met uitzicht
ADRIAAN BONTEBAL
Een goot met uitzicht. Verhalen

Nederland
Paperback 90 blz.
maart 1988
ISBN 978-90-6265-270-0

‘Jij hebt alles mee om het als schrijver van de jaren tachtig te gaan maken,’werd me verteld. ‘Je bent werkloos, je bent kraker en je hebt een houten poot.’ Ik weet dat: het is immers een zorgvuldig uitgestippelde taktiek:
Ik heb mij teruggetrokken uit mijn vet betaalde job als assistent-systeemalnalist, mijn tweekamer-huurflat heb ik opgezegd en mijn naam aangepast. Ik ben gaan binnenvetten en vermageren, want wie vliegen wil moet veren laten.
Het heeft alleen allejezus veel moeite gekost om een chirurg tot handelen aan te zetten. Maar na een uiteenzetting van mijn karrière planning en de beloft hem een gesigneerd exemplaar van mijn debuut toe te zenden, ging hij overstag.
Morgen koop ik een pen en een riem papier en een schaal om mijn woorden te wegen.

Delen op uw favoriete social network!