«De poëzie, even intens als intelligent.» – Eppie Dam

[foto De Gids]
Over ‘Khazarenbloed’ van Rogi Wieg in Leeuwarder Courant, 19 oktober 2012:
Nu publiceert Rogi Wieg (1962), die op twintigjarige leeftijd als dichter debuteerde met ‘Tijd is als een nekschot’, zijn ‘Khazarenbloed’. Zoals voor de Khazaren de keuze voor het Jodendom een overlevingsmechanisme was, is het schrijven van gedichten dit voor Rogi Wieg. ‘Ik ben een khazar, / drink mijn eigen bloed / als het moet (…) eet mijn eigen verzen / als het moet’. (…) Wieg spreekt uit dat híj de zon nog wil zien. ‘Ik wil nog. Ik wil een nieuw / jaar met jou.’ Die ‘jou’ is Abys Kovács, een Hongaarse beeldend kunstenares, die aan deze indringende bundel grafisch werk bijdroeg in de vorm van zwart-wit tekeningen. Voor geluk ben jij niet geboren, zei iemand tegen hem. Voor de poëzie, even intens als intelligent, des te meer.

Lees hier de recensie

Meer over Rogi Wieg

Delen op uw favoriete social network!