De Rotterdamse presentatie van ‘Statia Song’

Statia+biebVrijdagmiddag 15 juli 2016 presenteert Jeanette Bos haar nieuwste fotoboek ‘Statia Song’ in de Marten Toonderzaal van de Bibliotheek van Rotterdam.

Op 7 juni 1996 belandde fotografe en pedagoge Jeanette Bos op Statia (Sint-Eustatius) en het was liefde op het eerste gezicht. Twee jaar later kwam zij er terug met driehonderd filmrolletjes en het plan om in drie maanden tijd een boek over het eiland te maken. Maar het liep anders, Statia gooide haar leven totaal overhoop en sinds 1998 heeft zij jaarlijks zes weken tot zes maanden op het eiland doorgebracht. De Statianen hebben haar in hun midden opgenomen, zij hebben haar leren zingen en muziek maken, zij hebben haar lid gemaakt van de traditionele stringband en van een groepje vrouwen dat bij de mensen thuis gaat zingen bij dodenwaken, en zij zijn haar familie geworden. Statia wérd haar leven.

Pas nu, twintig Statiaanse jaren later, is het boek af! Op 15 juli a.s. verschijnt Statia Song, met 87 foto’s, elk twee pagina’s breed en 32 x 48cm groot. Foto’s in kleur en zwartwit, foto’s van mensen en van landschappen in oogverblindende vormgeving. Een intense kennismaking met het leven op een klein Caribisch eilandje dat sinds 2010 een Nederlandse gemeente is.

In Rotterdam wonen van oudsher relatief veel landgenoten van Sint-Eustatius. Vandaar dat de eerste presentatie in de Bibliotheek van Rotterdam plaatsvindt! U bent van harte uitgenodigd bij deze boekpresentatie aanwezig te zijn. De Marten Toonderzaal op de eerste verdieping van de bibliotheek is voor deze presentatie open vanaf 17.00 uur. Het adres van de bibliotheek is aan de Hoogstraat 110, 3011 PV Rotterdam. Belangrijk: vooraf reserveren is uitdrukkelijk gewenst. Bevestig uw komst per e-mail aan indeknipscheer@planet.nl. Doe het snel, want de ruimte is beperkt. De prachtig verzorgde boekuitgave ‘Statia Song’ wordt deze middag bij aanschaf gesigneerd door de auteur.

Klik hier voor een quick preview van het boek in een halve minuut
Meer over ‘Statia Song’
Meer over Jeanette Bos op deze site

Delen op uw favoriete social network!