«Ik heb bewust geanonimiseerd, want ik heb geen zin in gedoe.» – Lucas Hirsch


De Epiloog [7] staat online. Op 29 juni 2021 was schrijver Lucas Hirsch (1975) te gast bij interviewer Peter de Rijk in de zevende aflevering van het live boekenprogramma De Epiloog vanuit Pletterij Haarlem. In zijn roman ‘De Weinigen’ doet Lucas Hirsch (‘ik ben meer een style driven schrijver dan een plot driven schrijver’) een boekje open over de ethiek in het bankwezen, over hoe het Old Boys Network van corpsstudenten elkaar steeds vindt, over hun core business, namelijk zoveel mogelijk geld maken. R: Jonas Staal komt soms achter dingen waarvan het niet de bedoeling is dat ze naar boven komen. H: Als je iets wil weten heeft alles zijn prijs. Als je genoeg pecunia neerlegt weet je alles over iedereen. R: De Weinigen zijn die weinigen die het hoe en wat weten en jij zorgt dat wij daar een beetje bij kunnen horen door je boek te lezen. H: Alles wat in het boek staat is niet gebeurd, maar had wel zo gebeurd kunnen zijn. Ik moet wel een beetje uitkijken met wat ik vertel. Ik heb bewust geanonimiseerd, want ik heb geen zin in gedoe. R: Maar wel een mooi boek geschreven. H: Dank je wel.
Kijk en luister hier of hier naar De Epiloog 7
Meer over ‘De Weinigen’
Klik hier voor meer over De Epiloog

Delen op uw favoriete social network!