Loes Flendrie – Met Zonder Pardon

LOES FLENDRIE
Met Zonder Pardon

Nederland / Roman
Paperback, 192 blz.,
ISBN 90-6265-549-1
Eerste druk 1992
ISBN 978-90-71035-47-0

Kobie Pardon heeft een prachtige staat van dienst opgebouwd als degelijke hulp in de huishouding. Door haar werk komt ze bij heel wat mensen over de vloer – de meesten nog jong, toch al zeer geslaagd én invloedrijk (gezamenlijk regelden ze voor haar een alleraardigst singelwoninkje) – en dat vind ze, nieuwsgierig als ze is, reuze interessant.
Dat haar werkgevers weliswaar invloedrijk maar toch niet zó onbedorven en correct zijn, wordt haar duidelijk als een logé en ‘dierbare vriend van hen allemaal’ een val van de trap met de dood bekoopt. De politie ziet er geen kwade opzet in. Kobie Pardon wel. Ze besluit tot nader onderzoek met haar werk als ideale dekmantel. Via de post ontvangt ze een Afrikaans dodenmasker. Maar wie is de gever? Is het een flauwe grap of een anonieme vingerwijzing? Met Zonder Pardon, de eerste detective van Loes Flendrie, is een boek over chantage en diefstal, overspel en geweldpleging – en daarmee ook over doofpotten, vooroordelen en hedendaags seksisme – maar bovenal met een memorabele hoofdspersoon.

Loes Flendrie (1951) studeerde aan de Sociale Academie in Den Haag en heeft gewerkt als buurtwerkster. In 1989 verscheen haar prozadebuut Tongstrelend (2de druk 1990) waarmee zij zich met 15 verhalen op het zelden door vrouwen betreden pad van de erotica waagde.
Meer over Loes Flendrie