Michael Bracewell – De Crypto-Amnesia Club. Roman

Michael Bracewell
De Crypto-Amnesia Club
Oorspronkelijke titel The Crypto-Amnesia Club
Vertaling Robert Vernooy
Paperback 128 blz.,
ISBN 978-90-6265-362-6
Eerste uitgave november 1991

Het tweede boek van Michael Bracewell in Nederlandse vertaling speelt zich af in en om de Londense club die het boek zijn titel heeft gegeven: De Crypto-Amnesia Club. De club is een toevluchtsoord voor een modieus volkje van contactgestoorde egotrippers, die, geobsedeerd door hun angst voor eenzaamheid, verslaafd zijn geraakt aan telefoneren. Daartoe is er in de Crypto-Amnesia Club een Telefoongalerij ingericht, een donkere gang met lichteffecten en telefooncellen in rood plastic die door de bezoekers aan de bar op een videoscherm bekeken kunnen worden.
Het verhaal van De Crypto-Amnesia Club is dat van Merril, de manager, en zijn hopeloze verliefdheid voor Lisa, een gewiekste femme fatale en het brein achter de Telefoongalerij. Maar vooral is het het verhaal van mensen die, gekluisterd aan hun zelfobsessie, leven in aanbidding van allerlei simulacra en de Wereld van het Ware zijn vergeten.

The Crypto-Amnesia Club verscheen in Engeland in hetzelfde jaar als Missing Margate (Slopende zaken). Hij werd er in één klap de meest toonaangevende jonge Engelse schrijver mee.

«Het zou ons niets verbazen als bij de volgende lezerspoll Slopende zaken een serieuze concurrent zal vormen voor de Nederlandse Popencyclopedie als favoriete boek van de Oor-lezer.» – Oor
Meer over Michael Bracewell