«Waar je mondhoeken van krullen en je maag van ineen krimpt, daar ligt jouw waarheid.»

VoorplatCircus-75Interview Van Gwendelyn Luijk met Lex Paleaux n.a.v. het verschijnen van ‘Het leven is een circus’ in Straatjournaal, nr. 272, oktober 2020:
Lex Paleaux (43) werd tegen beter weten in een bekende Haarlemmer. Hij stond een tijdje bekend als de ‘schrijver zonder boek’, een bijnaam die hij dankte aan het feit dat zijn razend populaire columns alleen te lezen waren op de Facebookpagina ‘Je bent Haarlemmer als….’ Sinds de verschijning van zijn roman ‘Winterwater’ begin dit jaar gaat die vlieger niet meer op. Vanaf deze maand is de in Friesland geboren Haarlemmer zelfs een schrijver met een tweede boek: ‘Het leven is een circus’. “Ik ben de som van alle mensen die mijn leven hebben gekruist. Uit elke ontmoeting neem ik iets mee. En soms schrijf ik erover. (…) ‘Winterwater’ berustte voor een groot deel op waarheid, maar dan wel gezien vanuit mijn perspectief,” zegt Paleaux. “Dat geldt voor alles wat ik schrijf. Ik pak een momentje en leg daar een vergrootglas op. Waar je mondhoeken van krullen en je maag van ineen krimpt, daar ligt jouw waarheid.” (…)
‘Straatjournaal’ is de maandelijkse dak- en thuislozenkrant van Bollenstreek, Haarlemmermeer, Kennemerland, West-Friesland, de Kop van Noord-Holland en Texel.
Meer over ‘Het leven is een circus’
Meer over Lex Paleaux bij Uitgeverij In de Knipscheer