Dieuwke van Turenhout – Olifanten warm houden. Verhalen

coverEreeks6-OWH-DefDieuwke van Turenhout
Olifanten warm houden

Extazereeks (6)
verhalen
gebrocheerd in omslag met flappen,
148 blz., € 16,50
ISBN 978-90-6265-687-5
november 2018

Olifanten warm houden van Dieuwke van Turenhout is de zesde uitgave in de Extazereeks van het literair tijdschrift Extaze, uitgegeven door Uitgeverij In de Knipscheer.

Een man probeert de draad weer op te pakken na het dodelijke auto-ongeluk van zijn geliefde, kinderen van een religieuze sekte bereiden zich voor op het eind der tijden en een jonge vrouw worstelt met haar kersverse moederschap. In deze en veertien andere korte verhalen in Olifanten warm houden neemt Dieuwke van Turenhout de lezer mee naar de kwetsbare wereld van de buitenstaander – mensen die door hun eigenzinnige karakter of hun liefde voor een ander in extreme situaties zijn beland. In haar veelzijdige debuut, waarin ze personages opvoert uit verschillende rangen, standen en tijden, toont Dieuwke van Turenhout het inlevingsvermogen en stilistisch vernuft van een geboren schrijfster.

Dieuwke van Turenhout studeerde Letteren in Tilburg en woonde werkte onder meer in Nederland, op de Filippijnen, in India en in België. Ze publiceerde verhalen in literaire tijdschriften als Gierik & NVT, Revisor, Hard/Hoofd, De Optimist en Extaze.

De Extazereeks, een gezamenlijk initiatief van het literair tijdschrift Extaze en Uitgeverij In de Knipscheer, biedt schrijvers die eerder in Extaze hebben gepubliceerd de mogelijkheid hun werk in een zelfstandige uitgave te presenteren. De vormgeving van omslag en binnenwerk is van Els Kort.
Meer over Dieuwke van Turenhout op deze site
Meer over de Extazereeks