Presentatie ‘Het dilemma van Otto Warburg’ in Pintohuis Amsterdam.

voorplatwarburg75Het dilemma van Otto Warburg’, de nieuwe roman van Eric de Brabander, wordt op 12 oktober 2016 gepresenteerd in cultureel & literair centrum Huis De Pinto:
‘Het dilemma van Otto Warburg’ (Eric de Brabanders vierde roman) heeft onverwacht een actuele kant gekregen vanwege de alternatieve Duitse kankerkliniek van Klaus Ross, die zijn patiënten onder meer glucoseblokkers inspoot om kankercellen af te breken, een onder medici zeer omstreden methode, gebaseerd op de theorieën van Otto Warburg zonder dat die getoetst waren. Jan Brokken zal het een en ander vertellen over het onderwerp van de roman: een Duitser die ook nog eens Jood was en toch ongeschonden de oorlog doorkwam. Peter de Rijk zal de auteur live interviewen. Alexander Kraft van Ermel, de kleinzoon van de bekende Curaçaose componist en pianist Wim Statius Muller, speelt enkele stukken (waaronder een Curaçaose wals). Eric de Brabander leest een fragment uit de roman.

Eric de Brabander en Uitgeverij In de Knipscheer nodigen u en uw vrienden uit daarbij aanwezig te zijn. U bent van harte welkom. Aanmelden vooraf op indeknipscheer@planet.nl verplicht!; dan wordt u op de gastenlijst geplaatst. Aanvang 20.00 uur. Toegang gratis. Locatie: Huis De Pinto, ook bekend als Pintohuis, Sint Antoniesbreestraat 69, 1011 HB Amsterdam.
Klik hier voor de route.
Meer over ‘Het dilemma van Otto Warburg’
Meer over Eric de Brabander op deze site