«Agressiviteit en criminaliteit bij de Curaçaose jeugd: wat doen we eraan!?»

Opmaak 1Lezing en discussieavond met Joseph (Jopi) Hart bij Vereniging Antilliaans Netwerk in Congrescentrum Gemeente Amsterdam, op 17 september 2015:
Naar aanleiding van zijn nieuwe roman ‘Kruispunt’ organiseert de Vereniging Antilliaans Netwerk voor haar leden een gedachtewisseling over dit ernstige vraagstuk met de Curaçaose auteur Joseph Hart. De schrijver Joseph (Jopi) Hart werd tijdens het schrijven van zijn boek ‘Verkiezingsdans’ (2006, 2013) verontrust door de gang van zaken in de Curaçaose samenleving. Deze verontrusting verdiepte zich bij het schrijven van het boek ‘Kruispunt’ dat zojuist is verschenen. Hart is ronduit bang. Hij vindt de agressiviteit en criminaliteit die zich in toenemende mate manifesteert onder de Curaçaose jeugd zó ernstig, dat hij een klemmende oproep doet om in actie te komen. Hart draait er geen doekjes om: dit loopt volledig uit de klauw en zal zich blijvend diep invreten in de Curaçaose samenleving en cultuur.

Wat doen we eraan!? Hart heeft deze titel gekozen omdat hij in gesprek wil. Met iedereen die zich betrokken voelt, want er moet wat gebeuren, gaan veranderen, op de korte termijn en op de lange termijn. Het betoog van Hart begint met de vertoning van korte stukjes uit de interviews die hij had met Nelson Navarro, de minister van Justitie van Curaçao, met Mike Franco, de voorzitter van de Staten van Curaçao en met de bisschop van het land Curaçao, monseigneur Secco. Alle drie mensen met grote verantwoordelijkheden in de Curaçaose samenleving. Beleidsbepalende mensen die evenals Hart erg bezorgd zijn en weten dat zij zonder de inbreng van de samenleving zelf geen enkele kans van slagen hebben.
Met verdere medewerking van Ruben Severina, dr. Aart G. Broek, mevrouw prof. dr. Marion van San, dr. Elaine Arnold.

Locatie Congrescentrum van de Gemeente Amsterdam, Weesperstraat 113 (5e etage), 1018 VN AmsterdamAanvang 20:00 – 22:00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur
Toegang leden VAN gratis. Voor aanmelden en lidmaatschap met vermelding van naam en 06- nummer info@antilliaansnetwerk.nl
Klik hier voor Routebeschrijving, parkeren en praktische informatie
Meer over Jopi Hart bij Uitgeverij In de Knipscheer

Delen op uw favoriete social network!