Astrid H. Roemer en Frank Ong-Alok – Omhels mij

Astrid H. Roemer / Frank Ong-Alok
Omhels mij
Gedichten en muziek cd
Suriname
ISBN 978-90-6265-604-2
Elders € 24,99
Eerste druk 2009 € 19,95 uitverkocht
Tweede oplage 2013 € 10,00 uitverkocht
Derde oplage 2015 € 15,00

Op 17 mei 2009 vond de première plaats van het theaterconcert Omhels Mij. In Omhels mij zijn zeventien nieuwe gedichten van Astrid H. Roemer op muziek gezet door Frank Ong-Alok en gezongen door Fleur Tolman, beiden van de muziekgroep Flower to the People. Het is vooral een luister-cd met eigentijdse, Nederlandstalige liefdesliedjes: intiem, erotisch, spiritueel. Het resultaat is een grote diversiteit aan sferen waarin jazz, latin, soul, folk, klassiek en blues tot een eenheid versmelten. In een uitgebalanceerde akoestische setting worden emoties rond Geboorte, Bestaan, Liefde, Dood door de lenige stem van Fleur Tolman licht en gepassioneerd vertolkt.

In het bij de cd behorende tekstboekje van 8 pagina’s staan de 17 gedichten van Astrid H. Roemer volledig afgedrukt.

«Het eindresultaat is de moeite van het beluisteren meer dan waard, zeventien teksten van Roemer, elk met een meeslepend metrum én vol maatschappelijke relevantie, door Ong-Alok geplaatst in prachtige arrangementen en op sublieme wijze gezongen door Tolman.» – Alan Tijseling in Parbode (2009)

Flower to the People bestaat uit Fleur Tolman (zang), Frank Ong-Alok (gitaren en zang), Wytze van der Zweep (drums en percussie), Joep van Rhijn (trompet en bugel), Anne Bakker (viool), Yanna Pelser (altviool) en Bianca Bongers (cello).

Astrid H. Roemer (Suriname) maakte naam als romanschrijfster o.a. met Over de gekte van een vrouw, Een naam voor de liefde en de romantrilogie Gewaagd leven, Lijken op liefde en Was getekend, en als dichteres o.a. met de bundel NoordzeeBlues.

Kijk op YouTube naar de presentatie van de cd