‘Boys of Summer’ met The Curaçao Little Leaque Allstars

Op donderdag 30 mei sluit de Pletterij het seizoen af met de vertoning van de film ‘Boys of Summer’ in honkbalstad Haarlem:
De documentaire van anderhalf uur volgt het team honkballertjes op Curaçao dat zich opmaakt voor de realisatie van hun droom: wereldkampioen worden, net als hun landgenootjes een jaar eerder. Met de stranden van het eiland en de straten van Willemstad als achtergrond leren we de spelers en hun eigen(aardig)heden kennen. Boys of Summer bestudeert de fameuze sport honkbal vanuit een uniek perspectief, het laat kinderen zien, die zowel het voorrecht als de last dragen om de trots van de natie te zijn. The Curaçao Little Leaque Allstars overleven de voorrondes met duizenden teams uit 90 landen. We reizen uiteindelijk mee naar Williamsport in Pennsylvania voor de eindronde, waar de spanning hoog oploopt. De documentaire laat zien dat kinderen uit ‘poor neighbourhoods’ met goede begeleiding tot heel veel in staat zijn.

De film (een co-productie tussen de Verenigde Staten en Curaçao) werd gedraaid op het New Orleans Film Festival, Festival de Cine Global Dominicano en op internationale filmfestivals in California en Florida. Regie: Keith Aumond (Engels/Papiamentu). Productie: Jennifer Van der Kwast, Henry van der Kwast e.a. Vertoning i.s.m. Uitgeverij In de Knipscheer.

Locatie: Pletterij, Lange Herenvest 122, Haarlem. Aanvang: 20.00 uur. Zaal open: 19.30 uur. Toegang: € 3,00, inclusief lidmaatschap.
Reserveren is gewenst: reserveren@pletterij.nl of 023 542 3540