Dubbelpresentatie in Pletterij 5 november 2015

PosterA4oktober2015_Opmaak 1.qxdIn Letterij, het maandelijkse boekenprogramma van de Pletterij, worden op donderdag 5 november twee kersverse publicaties gepresenteerd, een van een dichter en een van een fotograaf. Beiden werken met beelden, beiden hebben wat met Amerika en zijn muziekcultuur.

Dichter Fred Papenhove bezit zo’n 1200 jazz, soul, country, blues-lp’s. Blues klinkt dan ook door in zijn poëzie. In zijn nieuwe bundel Rechte paden doen ons niets gaan thema’s als broederschap, trouw, liefde en dood samen met zaken die hem ter harte gaan, zoals Snoop Dog, seks, Karl Marx en blingbling.

American Blues, reisfotografie van Dirk W. de Jong, is visuele poëzie. Hij maakt al 25 jaar reizen naar het zuiden van de VS om muzikanten te portretteren. O.a. Willie Nelson, John Hiatt, Willy DeVille, BB King, RL Burnside, Ray Charles, Al Green, Buddy Guy komen uitgebreid aan het woord en in beeld. Ook bewegend beeld, want De Jong filmde ook spontane home movies van optredens bij de musici thuis, voor de deur op straat, in hun schuur of op hun veranda.

De tweede editie van de 7de jaargang. de 58ste in totaal, van Letterij, het literair café van Uitgeverij In de Knipscheer in de Pletterij.
Lange Herenvest 122, 2011 BX Haarlem
Aanvang 20.00. Toegang: € 5,00, tot 25 jaar € 3,00
Reserveren is gewenst, via reserveren@pletterij.nl of bel 023 542 35 40.
Presentatie: Peter de Rijk (interview), Franc Knipscheer (presentatie).

Meer over Fred Papenhove bij Uitgeverij In de Knipscheer
Meer over Dirk W. de Jong bij Uitgeverij In de Knipscheer