Giselle Ecury en Didi de Paris op Gronings poëziefestival Dichters in de Prinsentuin

Vanaf 2000 wordt bijna jaarlijks in Groningen Dichters in de Prinsentuin georganiseerd, inmiddels uitgegroeid tot een 3-daags poëziefestival met optredens van 80 dichters. In 2011 vindt Dichters in de Prinsentuin plaats van 27 t/m 29 juli. Dit jaar behoren Giselle Ecury en Didi de Paris tot de uitgenodigde dichters.

Giselle Ecury werd op Aruba geboren, maar woont in Nederland. Zij debuteerde in 2004 met de bundel Terug die tijd, in 2010 gevolgd door Vogelvlucht. Behalve dichter is Giselle Ecury ook romanschrijfster van de romans Erfdeel en Glas in lood.

Giselle Ecury video

Didi de Paris is een ‘performing poet’. Van hem is bij In de Knipscheer in voorbereiding de bundel BOKS. Eerder verschenen van hem bij In de Knipscheer de romans Maladie d’amour en Hors d’oeuvre en de verhalenbundel Voyeur. Over zijn optreden op In de Knipscheer’s Writers Block in het Concertgebouw in Haarlem op 25 mei 2001 schreef het Haarlems Dagblad: «Didi de Paris is niet alleen sociaal bevlogen maar vooral ook ritmisch. Denderend zingen is dit, woorden rijgen zonder ademhalen. Het mooist is het applaus terwijl de house driftig, soms zelfs driftiger nog, doorgaat. Het mag duidelijk zijn: Literatuur is een beat die dreunt in je keel.»

video

Verder treden op Dichters in de Prinsentuin o.a. op: Vrouwkje Tuinman, Ted van Lieshout, Johanna Geels, Anne Vegter, Jean Pierre Rawie, Wim Brands en Rutger Kopland.

Klik voor programma en tijden hier

Delen op uw favoriete social network!