Glenn Pennock op 21 juni 2015 op Gitaarfestival Enkhuizen

Glenn Pennock
Op zondag 21 juni 2015 wordt de festivalweek van Stichting de Gitaarsalon afgesloten met het Gitaarfestival Enkhuizen met maar liefst 200 gitaristen op verschillende locaties in het Buiten- en Binnenmuseum waar de bezoeker kan genieten van tango, flamenco, klassiek, jazz, singer-songwriter, fingerstyle en blues. Zowel solisten, kleine formaties maar ook 5 gitaarorkesten. Met deze brede opzet en de prachtige achtergrond van het Zuiderzeemuseum viert de Gitaarsalon voor het 4de achtereenvolgende jaar het ultieme gitaarfeestje voor de echte gitaar- en muziekliefhebber. Glenn Pennock sluit op 21 juni het festival af. Glenn Pennock is, behalve gitarist, romanschrijver, schilder/tekenaar en designer. Op het Gitaarfestival Enkhuizen speelt hij delen van The Watery, zijn suite voor akoestische baritongitaar. Het stuk toont expliciet zijn stijl als samenkomst van klassieke, jazzy en Zuid-Amerikaanse invloeden. Pennock transformeert zijn baritongitaar naar eigen inzicht tot een nieuw instrument: gestemd in kwinten, en bovendien op de door Mozart en Bach geliefde A in 432 Hz dat een lyrischer karakter kent met meer aanwezige, hoorbare boventonen. Ook speelt hij op een eigen ontworpen set snaren die de baritongitaar beter laat resoneren voor een groter dynamisch bereik. Glenn Pennock studeerde klassiek gitaar aan het conservatorium van Amsterdam; modern gitaar aan het Conservatório Dramático e Musical de São Paulo en elektrisch gitaar op Berklee College of Music in the U.S.A. Hij toerde tot en met 2007 tien jaar lang solo achtereen in de U.S.A.

Meer over het Gitaarfestival Enkhuizen
Meer over Glenn Pennock bij Uitgeverij In de Knipscheer
Klik hier voor het menu van de tag en luister o.a. naar Slippery en Emotion van Joe (Glenn Pennock) in ‘Als gitaren schreeuwen’
Kijk hier naar Could it be love? van Joe (Glenn Pennock) in ‘Als in gangen en stegen’
Klik hier voor de andere nummers I remember you en Rachel van Joe (Glenn Pennock) in ‘Als in gangen en stegen’
In het beoogde derde en laatste deel in deze novellenreeks speelt de hoofdfiguur Joe ergens op een feest in een kelder Crosstown Traffic van Jimi Hendrix. Luister hier alvast naar wat vingeroefeningen van Glenn Pennock voor de latere recording bij die nog te verschijnen novelle.
Kijk hier naar een voorproef van The Watery