Herman van Bergen – Pride, Curaçao Art Calendar 2012

Herman van Bergen
Pride, Curaçao Art Calendar 2012

Curaçao
Nederlandse Antillen

Formaat 44 cm hoog x 40 cm breed. Met ophangspiraal
12 maandbladen + voorblad, geheel in kleur. € 19,50

oktober 2011
ISBN 978-90-6265-686-8

Het ultieme eilandgevoel. Deze woorden zijn niet alleen van toepassing op de aquarel bij de maand maart, maar passen eigenlijk bij elk van de twaalf afbeeldingen in de Curaçao Art Calendar 2012. Beeldend kunstenaar Herman van Bergen maakte voor de 21ste uitgave van de kalender prachtige aquarellen van karakteristieke steegjes, statige monumenten en eenvoudig woningen in Punda, Otrobanda, Pietermaai en Scharloo.

De kleine vissersboot in blauw water voor een roze huis in Pietermaai bij de maand maart, het witte hekwerk voor het goudgele huis in Punda bij februari en de bescheiden huisjes in de Bonairestraat in Otrobanda bij de maand april; dit is Curaçao op zijn mooist, geteisterd door een felle middagzon.

De Curaçao Art Calendar 2012 is een uitstapje naar de mooiste plekken van Curaçao; een aandenken voor iedereen die zijn jeugd op het eiland doorbracht of dierbare herinneringen heeft aan een vakantie of stage op het eiland. Maar de kalender is ook een jaarlijks ‘present’ voor de inwoners van Curaçao zelf, en is daar een absolute bestseller voor de velen die trots zijn op de schoonheid van hun eiland.

Herman van Bergen maakte voor Uitgeverij In de Knipscheer omslagillustraties voor Met liefde behandelen (2008) over Boeli van Leeuwen en voor Scott Zuyderling (2009) van Erich Zielinski. De Curaçao Art Calendar 2012 wordt in de Nederlandse boekhandel gebracht door Uitgeverij In de Knipscheer, zoals dat eerder gebeurde met Herman van Bergens Snèk Book Curaçao (met cd).