«Hinze, dat was de man met die raspende, razende fluit die alle hoeken van de funk en de jazz opzocht.» – Wilfried de Jong

Cover Chris Hinze BiografieOver ‘Chris Hinze. Een biografie’ van Kees Ruys door Wilfried de Jong, theater- en televisiemaker, schrijver en presentator:
‘Ik moet eerlijk zijn: ik houd eigenlijk niet zo van fluit. Ik ben meer een saxman. Maar toen ik onlangs Chris Hinze interviewde voor de radio, kreeg ik een onverwacht eerlijk doorkijkje naar mijn jeugd. Hinze, dat was de man van de plaat Mission Suite uit 1973. Vond ik als jongen van zestien steengoed. Met die spetterende ritmesectie, Gerry Brown en John Lee. Met die raspende, razende fluit die alle hoeken van de funk en de jazz opzocht. Zo sloopt muziek alle vooroordelen. Ik laat alle wapens vallen: leve de fluit!’
Lees hier meer over het boek + cd