«Ik hoopte dat dit boek het besef mee kan geven dat dit iedereen kan overkomen.» – Lex Paleaux

VoorplatWinterwater-75Lex Paleaux over ‘Winterwater’ in interview met Boekleven, 11 april 2020:
«Het was een heel ingewikkeld boek om te schrijven. Het schrijven van het uiteindelijke boek heeft zo’n twee jaar in beslag genomen maar daarvoor was ik er al mee bezig. Tijdens het schrijven nam ik afstand van de gebeurtenissen die beschreven werden waardoor het in eerste instantie goed en makkelijk ging. Maar naarmate ik dieper in het proces van het herschrijven kwam, is dat bij vlagen wel heel moeilijk geweest. Dat anderen het boek lezen daar heb ik geen moeite mee omdat het op dat moment jouw verhaal wordt en niet meer van mij is. Ik heb het wel geschreven, maar de lezer maakt er zijn eigen beelden bij waardoor het zijn/haar verhaal wordt. Toch zijn er wel hoofdstukken die ik niet uit zou kiezen om voor een publiek voor te lezen. Op zo’n moment trek ik het verhaal toch weer naar me toe en zijn sommige delen toch te pittig om voor te lezen.»
Lees hier het interview
Meer over ‘Winterwater’
Meer over Lex Paleaux bij Uitgeverij In de Knipscheer