«Ik was er erg van onder de indruk.» – Cor Gout

VoorplatRegensoldaten-75Over ‘Regensoldaten’ van Kristien De Wolf bij de presentatie in de Pletterij, 2 mei 2021:
Een van de sprekers op de presentatie van ‘Regensoldaten’ op 2 mei jl. was Cor Gout, behalve schrijver en muzikant ook neerlandicus en filosoof. In zijn vooral geïmproviseerde verhaal over diverse aspecten van ‘Regensoldaten’ (“een prachtig boek”) trekt hij tegelijk een parallel met en vertelt hij over de dialoog van Plato met Phaedrus en het commentaar daarop van filosoof Derrida. “(…) Ik las het laatste stuk van ‘Regensoldaten’, waar ik erg van onder de indruk was trouwens, in bed. We waren allebei nog niet in slaap. (…) «Een stevige windvlaag deed mijn jas achter me opbollen.» Eigenlijk wilde ik toen ik dat las niet verder lezen, want ik wist precies wat er ging gebeuren en ik wilde het niet weten en dat heb ik toch gedaan. Terwijl ik dat allemaal vertelde was D. al lang in slaap gevallen en ik was heel blij dat ze het einde niet hoefde te horen.”
De bijdrage van Cor Gout vindt u terug op de video van de presentatie vanaf 24.oo op de tijdlijn.
Klik hier of hier voor de video van het programma
Meer over ‘Regensoldaten’
Meer over Cor Gout bij Uitgeverij In de Knipscheer