Lof van lezers voor ‘Kruispunt’ van Joseph Hart

Opmaak 1Anny Boeser:
Ik vond het ook een prachtig boek waarin je de achtergrond van het criminele gedrag zo indringend beschrijft dat je de rillingen over het lijf lopen en je ook begrip kan opbrengen voor dit gedrag zonder het goed te keuren. Tegelijkertijd laat je zien hoe de medaille de andere kant kan opvallen vooral doordat er een moeder is die haar kind wel omhelst. Ik vond de titel van je lezing in Amsterdam (op 17 september) – “Heb je je kind al omhelsd” – geniaal. That’s what life is about, isn’t it.Ik zal je boek aan mijn collega’s aanbevelen die trainingen geven aan medewerkers van de jeugdreclassering in Rotterdam en de rest van het land.

John Getrouw:
Joop, ik ben het boek aan het lezen en ‘seriously you hit the nail right on the head’ met dit boek. Denk dat het een literair verplicht deel moet worden op alle middelbare scholen op Curaçao. Dit boek gelezen onder de jeugd brengt de discussie los, die we allang zochten. (En daarmee bewustzijn). Het is ‘meedogenloos echt’ geschreven en maakt de jeugd bewust van de vele vormen van het Curaçao waarin we leven. De middelbare schooljeugd is voor een deel het kiezersvolk van over 5 jaar. I’m gonna lobby for you!

Carolina Vergoossen:
Als klein kind en tot mijn 19de opgegroeid op Curaçao zit ik midden in dit spannende verhaal en ben het helemaal met John Getrouw eens. Door de uitdrukkingen en plaatsbeschrijvingen voel ik me er zelfs een beetje in thuis. Buiten dat het ons een goed beeld geeft van de gevoelens van de Yiu di Korsow, word je ook nog eens geïnformeerd over de politieke denkwijze van beide ‘partijen’. Zeker een aanrader en makkelijk te lezen voor iedereen. Good work Jopi Hart!

Kenneth Heidweiller:
John Getrouw mester, manda un kopia verplicht pa tur politiko. (John Getrouw, elke politicus moet verplicht een exemplaar ontvangen.)

Rudy Wijngaarde:
Van onschatbare waarde bij de analyse van de oorsprong van de sociale problemen op dit mooie eiland.

Fred de Haas:
Lees Jopi Hart en leer een groot deel van Curaçao kennen.

Meer over ‘Kruispunt’
Meer over Joseph Hart bij Uitgeverij In de Knipscheer