Peter De Voecht – Slachtvlinders. Roman

SlachtvlindersOmslag2_Opmaak 1.qxdPeter De Voecht
Slachtvlinders. Roman

België
Paperback met flappen, 224 blz., € 17,50
ISBN 978-90-6265-871-8
oktober 2015

Op een kruispunt tussen A Clockwork Orange en The Road ligt Slachtvlinders, de bijzondere debuutroman van Peter De Voecht. Niets zal nog hetzelfde zijn. Wat als de persoon van wie je het meest houdt – je eigen vrouw – een vreemde voor je is geworden? Wat als je kleine zus, het laatste lichtpunt in je bestaan, met longkanker in het ziekenhuis ligt? Het zijn de problemen waar Döppeler en E., de twee hoofdpersonages van Slachtvlinders, mee om moeten gaan, in een donkere, dystopische versie van Antwerpen, waar oorlog voortdurend op de loer ligt, en waar het onverbiddelijke ritme van eindeloze herhaling de scepter zwaait. Slachtvlinders is een zoektocht naar licht, naar liefde, naar hoop, in een inktzwarte wereld.

“Een miniem ogenblik hangt ze tussen deze wereld en de wereld waar ze vandaan kwam, om dan te beseffen waar ze is en naar me te glimlachen. Ze steekt haar dunne armen naar me uit en ik neem haar in bescherming, leg mijn armen als vraagtekens rond een uitdovende zon, kus haar voorzichtig op haar koortswarme wang. Haar adem ruikt naar doffe rozen.”

“Dit is een heel leesbaar, ingenieus en emotioneel werk dat in mijn ogen veel beter is dan tachtig procent van de debuten die de laatste jaren verschenen.” – Bart Vervaeck

Meer over ‘Slachtvlinders’