22 maart 2013: Kees Ruys presenteert zijn biografie over Aya Zikken

Wij hebben het genoegen u uit te nodigen voor de presentatie van de biografie ‘Alles is voor even. Het bewogen schrijversleven van Aya Zikken’.

Alles is voor even’ is het levensverhaal van een bevlogen schrijfster die al op een jonge leeftijd een verbond met de verbeelding sloot. Met haar ervaringen in Indië als levenslange inspiratiebron leidde Aya Zikken een bestaan als een onophoudelijke zoektocht door twee werelden, resulterend in ontelbare verhuizingen en reizen, turbulente vriendschappen en liefdes en een eenendertig titels tellend oeuvre als het literaire spiegelbeeld van al het voorgaande, met de roman De atlasvlinder (1958) als poëtisch middelpunt. Op basis van fragmenten uit Aya Zikkens (reis)dagboeken, brieven
en gepubliceerde teksten en de talloze gesprekken die hij met haar voerde, schetst Kees Ruys een intiem portret van een gedreven kunstenaar die de wereld net zo compromisloos bleef bereizen als ze hem op afstand hield, en naast haar kluizenaarsbestaan een roerig leven leidde tussen vele groten van haar tijd.

Vrijdag 22 maart vanaf 16.30 uur in boekhandel Van Stockum
Herengracht 60, 2511 EJ Den Haag
070 3028110, herengracht@vanstockum.nl
Uitgeverij In de Knipscheer, Lange Herenvest 136–138, 2011 BX Haarlem,
indeknipscheer@planet.nl

klik hier voor de uitnodiging

Klik hier voor het filmverslag van de presentatie door Indisch 4Ever

Klik hier voor het fotoverslag door Indisch 4Ever

Meer over Kees Ruys’ biografie over Aya Zikken